Cazul DODON > Declarațiile experților  > Diacov, către Dragalin: Rog să-mi explicați, fără zâmbet, la voi în SUA ce se va întâmpla dacă cineva ar încerca, prin jonglări cu normele penale să facă presiune asupra CSJ

Diacov, către Dragalin: Rog să-mi explicați, fără zâmbet, la voi în SUA ce se va întâmpla dacă cineva ar încerca, prin jonglări cu normele penale să facă presiune asupra CSJ

Fostul procuror al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, cere explicaţii de la şefa PA, Veronica Dragalin, privind noul dosar pornit pe familia Dodon. „Rog să-mi explicați serios, fără zâmbet. La voi în SUA ce se poate întâmpla, dacă cineva, fie el simplu cetățean, procuror sau chiar Președintele SUA, dacă acesta numai ar încerca prin diferite tertip-uri sau jonglări cu normele penale să facă presiune asupra CSJ?”, întreabă Diacov.

„Anterior am explicat stupiditatea cazului fostului președinte Dodon cu „spravca” de la medici și ilegalitățile la care s-au dedat procurorii și jurnaliștii autohtoni, făcând haz de necaz la acest subiect, pe care vreau să-l explic până la capăt.

Acest talmeș – balmeș organizat de subalternii zâmbăreței șefei PA, doamnei Dragalin, cu „spravca” lui Dodon are un scop bine determinat.Presiunea deschisă asupra instanței judecătorești (a Curții Supreme de Justiție) pentru ai intimida public pe soții Dodon, inculpați în câteva cauze penale și a-i schimba măsura de reprimare pe arest la domiciliu”, a menționat fostul procuror al municipiului Chișinău.

„Doamnă procuror șef a PA, Veronica Dragalin!

Lămuriți, vă rog public, așa ca să înțeleagă toți – omul de rând, guvernarea, procurorii, jurnaliștii independenți și nu chiar, dar și judecătorii moldoveni, care pot fi consecințele?

Dar la noi în R.Moldova ce trebuie să urmeze, când niște fraieri în funcții de procurori ilegal, deschis și public fac presiune asupra instanței de judecată din CSJ?

Dar procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție cum trebuie să procedeze cu subalternii săi, îmi explicați?

Poate este cazul să vă prezentați demisia?

De la ministrul Litvinenco nu aștept o reacție adecvată. Pur și simplu nu-l cred”, a mai adăugat Diacov.

„Azi nu mai poți face justiție prin ilegalități, prin abuzuri!

Pentru că suntem în tinda Europei.

 

Acolo, în Casa Mare a Europei nu primesc mojicii, care aplică LEGEA după bunul lor plac sau la indicația șefilor, care își bat joc de justiție și calcă în picioare ideea Statului de Drept”, a concis Ivan Diacov.

Sursa