Reniță Iurie

Ex-deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Fracțiunea Platforma DA, bloc ACUM

 

 19 mai, 2020 

“Singurul lucru pe care I-l promit lui Dodon, ca sef de stat, e ca voi insista sa aiba un proces echitabil si transparent, iar la penitenciarul 13 sa aiba conditii privilegiate”

Aceeasi sacosa, dar filmata din alt unghi. Deputatul Iurie Renita a publicat astazi aceaasi secventa doar ca filmata din alta parte. Asta dupa ce ieri Igor Dodon a declarat ca imaginile in care Vlad Plahotniuc ii ofera o punga neagra, in care ar fi bani, sunt trucate – VIDEO (protv.md)

 

19 iunie, 2020

“Acest animal politic (de la Aristotel citire!) este într-o mare disperare, mai ales după ce l-am deconspirat cum este implicat direct în acte de corupție.

Zvâcnirile „echilibrate” ale expertului „guleaiurilor” (petrecerilor, NM) de la Condrița denotă o totală frică și teamă că va trebui să dea socoteala în fața legii și a cetățenilor. După prezentarea secvenței video cu „kuliokul”, care a fost vizionată de peste 2,7 milioane de cetățeni de-ai noștri de acasă și din străinătate, ratingul lui Dodon e la pământ, de aceea acest imbecil politic recită același refren vechi și banal.

Dincolo de calitățile incontestabile de corupt și trădător de patrie, această „русская тушенка”  a pierdut definitiv simțul realității. Nu-l mai ajută nici participarea lui cu cei 75 militari la parada de la Moscova, nici creditul rusesc ratat, nici culesul căpșunilor cu Kirkorov, nici politica lui externă „echilibrata”, nici Vladimir Vladimirovici Putin. Locul lui sigur este deja stabilit de către cetățenii noștri onești și cu demnitate – Penitenciarul nr. 13 îl v-a „îmbrățișa” cu mult drag, în aceeași celulă cu prietenul lui la cataramă Plahotniuc, alături de Platon, Iaralov și alți corupți notorii de la noi. Nu-l mai ajută nici calitatea de „sliv”  al lui Putin în Republica Moldova, cu atât mai mult nici Filip, nici Diacov sau alți admiratori și susținători politici de-ai lui.”

https://newsmaker.md/ro/renita-ii-da-replica-lui-dodon-este-disperat-ratingul-e-la-pamant-nu-l-mai-ajuta-nici-putin/

 

 16 iulie, 2020 

“Igor Dodon este cea mai oligarhică conservă rusească. El a fost crescut, clocit și marinat acolo la Moscova și trimis aici.”

 

20 iulie, 2020

“Dacă Procurorul General Alexandru Stoianoglo consideră că va reuși să mușamalizeze și de această dată cazurile de corupție a “kuliokarilor”, avându-i protagoniști pe Igor Dodon, Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov, cel de trădare de patrie cu același Igor Dodon și finanțarea din Rusia, via Bahamas, a PSRM și a campaniei prezidențiale a lui Dodon din 2016, atunci greșește amarnic”

https://newsmaker.md/ro/doc-sesizare-repetata-la-pg-in-cazul-pungii-oferite-lui-dodon-iurie-renita-pregatit-sa-expedieze-documentul-si-parchetului-european/

 

29 iulie, 2020

“După ce l-a întâmpinat cu pocloane la Condrița pe „gheneralul” rus Krasnoselskii, după ce l-a asigurat de toate onorurile pe „президент приднестровия” („președinte al transnistriei”), profanând memoria și umilind (pentru a câta oară!) bravii noștri combatanți, care în ’92 și-au sacrificat viața pentru integritatea teritorială a Republicii Moldova, „kuliokarul” de Dodon s-a asigurat cu vreo câteva zeci de mii de alegători la alegerile prezidențiale din toamnă.

Chestia cu posturile de control separatiste de pandemie a fost o făcătură ordinară, elaborată la Moscova și perfect realizată la noi în ajunul alegerilor. Dodon a apelat din nou la serviciile secrete rusești ca să-și confirme calitatea incontestabilă de colaborator docil al acestora, argumentele cele mai convingătoare fiind rapoartele pe care el le scria lui Putin la indicația acelorași servicii.”

https://safenews.md/renita-despre-intalnirea-lui-dodon-si-liderul-separatist-de-la-tiraspol-dodon-s-a-asigurat-cu-vreo-cateva-zeci-de-mii-de-alegatori-la-alegerile-prezidentiale-din-toamna-oare-de-care-alte-p/

 

29 iulie, 2020

“Oare de care alte probe certe mai are nevoie Procurorul General Alexandru Stoianoglo ca să revină la tragerea lui Dodon la răspundere penală pentru trădare de patrie?

Oare chiar n-au fost suficiente probele din secvențele video anterior făcute public, în care petrecărețul de la Condrița și Holercani se lăuda cu text deschis că s-a aflat intr-o „спецзадание”  a serviciilor secrete rusești?

Sau poate nu doar Dodon s-a aflat și se mai află în „misiune specială”, ci și cei care astăzi ar trebui să-l pună la dubă”

https://safenews.md/renita-despre-intalnirea-lui-dodon-si-liderul-separatist-de-la-tiraspol-dodon-s-a-asigurat-cu-vreo-cateva-zeci-de-mii-de-alegatori-la-alegerile-prezidentiale-din-toamna-oare-de-care-alte-p/

 

20 noiembrie, 2020

“Astăzi, Igor Dodon este forma cea mai degradantă și perversă a COVID-19, de aceea, el trebuie extirpat pentru a vindeca această societate disperată”

https://stiri.md/article/politica/renita-dodon-este-in-stare-sa-ne-vanda-rusilor-pentru-un-nou-mandat

 

20 noiembrie, 2020

“Astăzi, Dodon întruchipează corupția, minciuna, ura și dezbinarea socială. Din păcate, brandul țării noastre a devenit calendarul cu ‘kuliok‘ și cu imaginea lui Dodon. Porumbelul de la Sadova e în stare să ne vândă rușilor doar ca să mai câștige un mandat”

https://stiri.md/article/politica/renita-dodon-este-in-stare-sa-ne-vanda-rusilor-pentru-un-nou-mandat

 

21 iulie, 2022 

“Cel mai corupt și antinațional președinte de stat de la ’91 încoace ne amenință că, dacă nu va fi lăsat în pace să-și facă nestingherit menderele și să continue transnistrizarea Republicii Moldova, cu închinarea ei totală Moscovei, vor fi puse în aplicare scenariile deja convenite cu rușii.”

https://punctul.md/iurie-renita-dodon-este-un-adevarat-pericol-national/