Octavian Țîcu

Deputat în Parlamentul RM

Fracțiunea parlamentară “Partidul Acțiune și Solidaritate”

15 ianuarie, 2017 

Poziția președintelui Igor Dodon nu este ceva nou. Acesta a venit la putere și reprezintă acea mentalitate de sclav sovietic, care nu dorește libertatea și care nu înțelege pentru ce îi trebuiește lui statul Republica Moldova.

https://www.zdg.md/stiri/politic/oazu-nantoi-despre-vizita-lui-dodon-la-moscova/

 

14 septembrie, 2017 

“Şeful statului, Igor Dodon, decredibilizează instituţia prezidenţială şi se comportă ca un preşedinte de colhoz. El vrea să decidă cine merge astăzi la prăşit şi cine la muls. Şeful statului elaborează politici, duce negocieri pe plan extern, elaborează strategii de securitate.”

https://tvrmoldova.md/politic/oazu-nantoi-igor-dodon-are-un-comportament-de-presedinte-de-colhoz/

 

29 iulie, 2020

“Igor Dodon, pe lângă faptul că este cel mai mincinos președinte din RM, el este agent de influență al Federației Ruse, care are drept scop realizarea scenariului Kozak-2.

Pentru mine ca cetățean al RM comportamentul lui Dodon este umilitor și inadmisibil. Din punct de vedere al Constituției și al jurământului depus de acest individ este o trădare a intereselor naționale.”

https://stiri.md/article/politica/nantoi-despre-intrevederea-lui-dodon-cu-krasnoselski-cel-mai-mincinos-sef-de-stat

 

29 iulie, 2020 

“Președintele Igor Dodon și PSRM sunt provocatori politici, gata să sacrifice pacea interetnică din Republica Moldova de dragul puterii.

Igor Dodon este un pericol real pentru Republica Moldova.”

https://multimedia.parlament.md/deputatul-pas-oazu-nantoi-a-adresat-o-scrisoare-catre-cetatenii-republicii-moldova-in-special-din-uta-gagauzia-instigatorul-vrajbei-interetnice-igor-dodon-trebuie-oprit/

 

10 februarie, 2021 

“În opinia noastră, binomul DonȘor se află într-o situație ambiguă. Pe de o parte ei nu doresc anticipate, ci vor să păstreze controlul asupra Parlamentului și asupra schemelor din economia tenebră din care continuă să se hrănească. Pe de altă parte, presiunea opiniei publice și Dodon, cu imaginea lui de kuliokar și de trădător de țară, nu poate să ignore acest lucru.

Igor Dodon este cel mai minciunos politician din R.Moldova. Eu nu cred niciunei declarații făcute de acest pretins politician. Nu am dubii că pentru Igor Dodon politica înseamnă în primul rând business de familie, ținând cont de faptul că fratele său, Alexandru, a devenit milionar în dolari în Federația Rusă.

Eu știu un lucru – atât președinta Maia Sandu cât și colegii din partid suntem determinați să folosim toate opțiunile pentru ca RM să poată trimită la cimitirul politic aceste formațiuni corupte din Parlament. ”

INTERVIU // Oazu Nantoi despre „acțiunile antistatale și provocatoare” realizate de „agentul rus” Igor Dodon: „Promovează tactica pașilor mici în direcția federalizării R. Moldova” (ziarulnational.md)

11 decembrie, 2019 

“Repet: cel mai mincinos, cel mai cinic om politic în R. Moldova azi este Igor Dodon. Uitați-vă la ceea ce s-a întâmplat în R. Moldova, când el a început să pregătească acea lovitură de stat, în ziua de 12 noiembrie – numai valuri de minciuni de dimineață până în seară cu orice prilej.

Igor Dodon, care lupta cu unionismul și pentru credința strămoșească și, pare-mi-se, a avut niște probleme cu orientările sexuale, deci, el s-ar fi dovedit un rege gol.

Despre ce fel de neutralitate tu poți vorbi, dacă tu nu ai asigurat lipsa trupelor străine pe teritoriul tău? Este un nonsens, este o aberație, este o minciună electorală, este o sustragere a atenției de la furtul nesăbuit, care se identifica cu binomul Dodon-Plahotniuc și care a rămas, numai că Plahotniuc este mutat nu știu unde prin Miami.

Eu mizez mult pe aceea că societatea totuși se va mobiliza, va conștientiza riscurile legate de această persoană odioasă, căreia îi spune Igor Dodon. Pe de o parte este deșert, pe de altă parte este periculos. Vreau să vă spun că prietenii noștri de la Kiev foarte atent monitorizează ceea ce se întâmplă în R. Moldova.”

https://moldova.europalibera.org/a/oazu-nantoi-ucraina-a-%C3%AEnv%C4%83%C8%9Bat-din-prostiile-%C8%99i-tr%C4%83d%C4%83rile-noastre-(video)/30320312.html