Andrei Năstase

Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr

15 aprilie, 2019

“Dar atât de gravă este trădarea, atât de mult a nenorocit Moldova încât aș vrea să vă mai spun câteva lucruri despre trădare. Pe 24 aprilie 2016, de Florii, doar pentru susținerea lui Plahotniuc la obținerea funcției de președinte, Dodon a trădat protestele populare antioligarhice, ca peste un an să-i arunce lui Plahotniuc colacul de salvare, sistemul mixt de vot. Mă gândeam zilele trecute cât de POTRIVIT este Dodon pentru funcția publică, în general. Cât de bine-i stă lui președinte, cât de calificat este pentru această minunată funcție. Altora, mai mult sau mai puțin anonimi, le este refuzată funcția, deși, ca să vezi, nu au primit-o nici de la Plahotniuc și nici de la Dodon. La mine mă refer, evident, și la incapacitatea mea de a obține o „AUDIENȚĂ PUBLICĂ” la șeful suprem al statului.”

„Hai Dodon, îți ofer șansa, fără rând, să-ți cureți rușinea față de o țară si o lume întreagă, inclusiv în fața patronilor tăi externi. Depășește frica! Vino de pe poziția de președinte de stat să te bați cu mafia alături de un muritor de rând, alături de muritorii de rând! Nu te bate cu limba și istoria acestui neam, nu te bate cu închipuiții lui dușmani. Luptă împotriva cancerului politic al țării. Te asigur că niciodată nu aș proceda cum ai procedat tu cu acest neam. Nu mă caracterizează trădarea. Și nici arbitrariul justiției lui Plahotniuc nu l-aș accepta. Te asigur de o justiție liberă și imparțială și de lege dreaptă. Ai curaj? Să sară surcele. Numai să nu-mi spui că e Paștele. Și să mai știi, nu-mi este și nu ne este frică de judecata oamenilor. Platforma DA dintre oameni a apărut. De oameni a fost creată”

https://www.jurnal.md/ro/news/973a22232e4be873/andrei-nastase-catre-igor-dodon-iti-ofer-sansa-sa-ti-cureti-rusinea-fata-de-o-tara-si-o-lume-intreaga.html

 

 13 septembrie, 2020

“Noi am ratat patru ani de zile din viaţa noastră, pentru că Igor Dodon a câştigat alegerile.

Igor Dodon este un pericol pentru R. Moldova, pentru integritatea teritorială, pentru securitatea şi Independenţa noastră”

https://tvrmoldova.md/ro/actualitate/andrei-nastase-igor-dodon-este-tinta-mea-bineinteles-in-aceste-alegeri

 

 2020

Andrei Năstase a depus un denunț la PG împotriva lui Igor Dodon. Acesta îl acuză de abuz de serviciu și exces de putere

“Igor Dodon este un pericol pentru R. Moldova, pentru integritatea teritorială, pentru securitatea şi Independenţa noastră”

Andrei Năstase a depus un denunț la PG împotriva lui Igor Dodon. Acesta îl acuză de abuz de serviciu și exces de putere (primelestiri.md)

 

3 august, 2020

“Încep săptămâna cu o sesizare la Procuratura Generală pe marginea actului imoral și anticonstituțional al președintelui Dodon de recunoaștere a lui Krasnoselski drept președinte al unei bucăți din teritoriul Republicii Moldova, ocupat de forțele separatiste. Este o ilegalitate, care, coroborată cu operațiunea “Bolișoi paket” și tentativa de federalizare a țării pe care le-am deconspirat încă în 2018, constituie un act de trădare de țără și un grav atentat la statul Republica Moldova, care potrivit art.1 din Constituție este un stat suveran și independent, unitar și indivizibil.”

Andrei Năstase a depus un denunț la Procuratură, pe numele lui Igor Dodon. Îl acuză de trădare de țară – NewsMaker

 

19 octombrie, 2020 

Iată de ce colegii mei de la Platforma DA au fost rugați astăzi să investigheze totul, astfel încât să formulăm un denunț în ceea ce privește această investigație și în momentul în care vom constata că există elementul unei infracțiuni, vom cere printr-un denunț Procuraturii Generale să inițieze o anchetă penală în privința celui vizat în această anchetă – Igor Dodon.

https://cotidianul.md/2020/10/19/andrei-nastase-am-spus-inca-la-alegerile-locale-ca-pentru-campaniile-lui-igor-dodon-si-ale-lui-ion-ceban-lucreaza-ofiterii-unor-servicii-secrete-dinafara-tarii/

 

9 iulie, 2021

„Te somez să renunți la fals, Igor Dodon. Înțelege cu binișorul, Igor Dodon, Platforma DA a inițiat dosarul în instanță pentru că așa e legal, constituțional, corect şi echitabil în raport cu toți cetățenii, din diasporă şi de-acasă, de până la Nistru și de dincolo de el. Și vom apăra acest verdict prin toate mijloacele civice, politice și mai întâi de toate juridice la Curtea Constituțională, la CEC. Iar dacă circumstanțele o vor cere, și în stradă”

Mesaj.md: Andrei Năstase îi adresează lui Igor Dodon cuvinte în limba rusă

 

6 decembrie, 2016

“Favoritul lui Plahotniuc în scrutinul din aceasta toamnă încă se află în campanie electorală.

După minciunile elaborate și tirajate de instituțiile coordonatorului despre impedimentele lui Ali Baba și cei 30 000 de sirieni, a venit rândul unei noi avalanșe de inepții la adresa adevăratei opoziții antioligarhice și diasporei, cărora li ce cere socoteală pentru neputințele coordonate ale înfuriatului.

Prețul trocului în cazul președintelui (Timofti) îl cunoaștem deja.

Poate ne spune Dodon cât au costat Floriile din acest an, dar și prețul următorului procuror general.”

Andrei Năstase: „Igor Dodon încă se află în campanie electorală” (radiochisinau.md)

 

16 iunie, 2020 

“De câte dovezi mai aveți nevoie pentru a înțelege gravitatea tăcerii și inacțiunii în spețele penale care îl cuprind pe Igor Dodon? De ce ați decis să participați la degradarea continuă și periculoase a vieții noastre publice? Domnule Procuror General, vă cer și vă încurajez să vă faceți treaba și să faceți dreptate. Cer investigarea penală a lui Dodon, Plahotniuc, Ceban și a tuturor, inclusiv a judecătorilor implicați în crima pusă la cale de aceștia.” 

https://paranteze.md/news/andrei-nastase-solicita-procurorului-general-investigarea-inregistrarilor-in-care-igor-dodon-si-ion-ceban-discuta-despre-anularea-alegerilor-din-chisinau

 

23 octombrie, 2020

„Igor Dodon este cel mai slab și iresponsabil președinte pe care putea să-l aibă Moldova vreodată. Are un dublu limbaj diplomatic, este oportunist și populist în egală măsură. Dar, cel mai grav lucru este că acest Igor Dodon este un om slab, fără principii și extrem de vulnerabil. Majoritatea oamenilor din R. Moldova știu acest lucru și au înțeles în acești patru ani care au trecut că nimic nu poate fi mai dăunător pentru viitorul nostru decât o altă perioadă de patru cu acest președinte în fruntea țării.”

„Are un dublu limbaj diplomatic, este oportunist și populist în egală măsură. Eu sunt încrezător și mai decis ca niciodată să-l trimit pe Igor Dodon în istorie”

„Personal, de fiecare dată când faptele sau acțiunile lui Igor Dodon au depășit atribuțiile constituționale ale președintelui sau au încălcat legile țării, m-am adresat Procuraturii Generale prin denunțuri repetate. Există în acest moment, în lucru procurorilor, foarte multe dosare pe numele acestui Igor Dodon.

https://nordnews.md/nastase-igor-dodon-este-cel-mai-slab-si-iresponsabil-presedinte-pe-care-putea-sa-l-aiba-moldova-vreodata/

28 octombrie, 2020

“Igor Dodon, în complicitate cu autoritățile separatiste de la Tiraspol, pune la cale cea mai mare operațiune de fraudarea a alegerilor organizată vreodată de la dobândirea Independenței.”

https://ok8.md/ru/andrei-nastase-igor-dodon-in-complicitate-cu-autoritatile-separatiste-de-la-tiraspol-pune-la-cale-cea-mai-mare-fraudarea-a-alegerilor/

 

12 iunie, 2019 

„Ceea ce am sesizat eu am transmis și colegilor mei din România pentru a le interpreta și aștept de la ei niște rezultate, din ceea ce am văzut eu am observat că ceva a fost trucat.

Nu ne-am pus ideea că PSRM nu și-a propus ideea federalizări, nimeni nu și-ai pus problema că nu ar fi existat acea idee, și atunci când am intrat în înțelegere cu PSRM, ne-am asigurat și am asigurat toată țara inclusiv și țările vecine, Ucraina, România că această înțelegere nu va avea drept obiectiv nici federalizarea nici tot ce propunea Plahotniuc.”

https://diez.md/2019/06/12/andrei-nastase-despre-secventele-video-cu-igor-dodon-aparute-presa-cel-care-incalcat-legea-va-fi-pedepsit/