Cazul DODON > Profilul acuzatorilor de stat  > Dragalin Veronica

Dragalin Veronica

Procuror-șef în Procuratura Anticorupție

 

Prin Ordinul Procurorului General Interimar al Republicii Moldova nr. 1111-p din 15 iunie 2022, numită în funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție.

Prin Hotărârea nr. 1-94/2022 din 7 iunie 2022, Consiliul Superior al Procurorilor a propus Procurorului General candidatura doamnei Veronica Dragalin, pentru a fi numită în funcţia de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție.

Stenograma secvenței video cu privire la “Cazul Dodon” din emisiunea In PROfunzime cu Lorena Bogza din 24.10.2022

https://inprofunzime.protv.md/politic/emisiunea-in-pr-ofunzime-cu-lorena-bogza-din-24-10-2022-invitat-veronica-dragalin—2629974.html

Invitat – Veronica Drăgălin, șef al Procuraturii Anticorupție din Republica Moldova

Minuta 00:18:40 Veronica Drăgălin “Deci, cu dosarul denumit “Kuliok”, săptămâna asta, luna asta, la începutul lunii, a fost trimis în judecată o bucată din caz. Aici știu, deci că există în domeniul public imaginile video [Lorena Bogza: le vedem chiar acum, în acest moment, colegii le-au pus pe..] și deci asta îi o probă principală clar pentru dosar, pentru că este vorba despre niște imagini video despre cuvintele care le spun chiar persoanele în video, deci, e o probă directă [Lorena Bogza: Dații-o lui Cornel, că oricum trebuie să dea salariile] e o probă directă despre niște lucruri care s-o întâmplat în acel moment”

Minuta 00:19:27 Lorena Bogza: “Este asta o probă? Pentru că anterior, când s-a discutat despre acest dosar, fostul procuror general spunea că nu întrunește cauzele infracțiunii?”

Minuta 00:19:38 Veronica Drăgălin: “Eu nu știu care a fost comentariul deci înainte, eu ca procuror Vă pot spune deci că e o înregistrare… [Lorena Bogza: Ea nu a fost autorizată, nu a fost autorizată de judecătorul de instrucție. Cu toate acestea ea poate fi considerată probă??].. Vă pot da un alt exemplu – dacă se întâmplă un accident pe stradă, și noi procurori ridicăm video de la o companie, acelea nu sunt autorizate de judecători dinainte. E o cameră care a capturat un moment care s-a întâmplat, și noi ca procurori, ca ofițeri de urmărire penală, putem ridica așa înregistrări și le folosim ca probe în dosarele noastre, foarte foarte des. Deci, nu văd o restricție, de ce asta nu ar fi o probă, când avem o înregistrare și când avem și martori, care pot vorbi despre faptul deci când a avut loc înregistrarea, unde se află înregistrarea, care e adresa, sediul unde a avut loc această întâlnire”

Minuta 00:20:54 Lorena Bogza: “Există astfel de martori, în afară de PLahotniuc și Iaralov, care pot confirma ce a fost acolo?”

Minuta 00:20:56 Veronica Drăgălin: “Da, Vă pot spune că rechizitoriul pe care l-am citit și eu, și care a fost trimis în judecată, deci explică mai mulți martori și declarațiile martorilor și a altor probe”

Minuta 00:21:14 Lorena Bogza: “Cât de solid este acest dosar și cât de solide sunt probele, ca să se obțină o condamnare?”

Minuta 00:21:21 Veronica Drăgălin: “Eu cred că procurorul de caz, care a trimis cazul în judecată, crede că sunt probe suficiente ca să fie trimis în judecată, să obținem o sentință de condamnare ”

::::::::::

Eu sunt mândră de părinții mei, care au început lupta cu corupția in Moldova înaintea mea prin donații și alte activități, cum ar fi donații către presa independentă, atunci când aceasta era sufocată de mafioți, către ONGuri, atunci când acestea protestau nedreptățile într-un stat capturat. Părinții mei au făcut două donații către PAS prin transfer bancar in perioada campaniilor electorale din 2020 și 2021, câte 1000 de dolari fiecare. Aceasta nu este finanțare ilegală a unui partid, acestea sunt donații in limitele permise de lege. Noi vorbim despre 2000 de dolari. Credeți că aceasta este suma suficientă pentru a cumpăra locul de Procuror Șef al PA? Acest post nu are preț și nu poate fi cumpărat.