Cazul DODON > Informația la zi  > Igor Dodon afirmă că procurorii cer de urgență plasarea sa în arest la domiciliu ca să nu poată merge cu fiul său în România

Igor Dodon afirmă că procurorii cer de urgență plasarea sa în arest la domiciliu ca să nu poată merge cu fiul său în România

Fostul șef de stat, Igor Dodon, afirmă că procurorii cer de urgență plasarea sa în arest la domiciliu ca să nu poată merge cu fiul său în România, iar perchezițiile la medici au servit doar un pretext pentru acest fapt. „Eu dacă voiam să fug, eu fugeam demult. Ei ar vrea ca eu să fug, dar nu am de gând să plec ca ei să zică, iată a fugit. Au avut nevoie de motiv, să ceară din nou arest la domiciliu. Dar ce am încălcat eu? Care e încălcarea medicului?”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii Puterea a Patra.

Sunt sigur că după ce am primit acceptul să ies din țară, ei, cei de la guvernare, s-au speriat și au primit-o peste cap toți. Am văzut deputați PAS care în direct au spus, cum așa mi-au dat voie. S-au gândit cum să mă blocheze și s-au dus la medici. S-au dus la medicul meu de familie, care îmi supraveghează copilul aproape de la naștere, i-au confiscat telefonul. Noi am depus toate documentele la CSJ, un procuror a zis, e ok, nu-i nicio problemă, pentru ca după asta să preseze medicii.

Au avut nevoie de motiv, să ceară din nou arest la domiciliu. Dar ce am încălcat eu? Care e încălcarea medicului?

Orice medic, fără să examineze copilul, bazându-se pe istoria de boală, va spune care sunt recomandările pentru copil. Pentru ce să faci așa scandal din asta?

Au deschis proces penal pe medici. Imaginați-vă acum acești medici, care eliberează mereu asemenea certificate, cum se simt?

Eu nu am încălcat nimic. Mâine sau poimâine cred că se va examina demersul procurorilor, ca să nu reușesc să plec.

Este planificat pe data de 28. Am zis că vreau să plec împreună cu soția, dar soția are interzicere de ieșire din țară. Procurorul prelungește interdicția de fiecare dată cu 60 de zile fără a o invită vreodată. Îmi dau seama prin ce trec oamenii simpli, dacă cu un fost președinte de țară se comportă așa, un procuror de doi bani, care nu a făcut în viața sa nimic. Procurorii de treabă nu se apucă de așa nebunii.

V-am zis, am doi procurori, unul spune că e ok, nu sunt probleme, celălalt sare într-o roată.

Regret că nu am trecut prin asta când eram președinte, avea să pun alte accente pe reforma justiției. 60% dintre procurori trebuie fugăriți, la cum își bat joc de oameni”, a menționat Igor Dodon.

„Procurorii vor să mă pună în arest la domiciliu ca să nu pot merge cu fiul mai mic la tratament”. Dodon, cu detalii despre vizita planificată în România și perchezițiile la medici | | UNIMEDIA