Cazul DODON > Declarațiile experților  > Fost procuror, despre noul dosar pe familia Dodon: Se agață de acesta, pentru că nu au probe nici pe „trădare de patrie”, nici pe „kuliok”

Fost procuror, despre noul dosar pe familia Dodon: Se agață de acesta, pentru că nu au probe nici pe „trădare de patrie”, nici pe „kuliok”

Fostul procuror al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, a comentat noul dosar pe familia Dodon și medicul, care ar fi confecționat documentul medical fals pentru călătoria fostului șef de stat în România. „Se agață de acest „firicel” din disperare, pentru că nu dispun de probe, nici la capitolul „trădare de patrie”, nici cu milioanele din Bahamas, nici „kuliokul” și nici pe alte învinuiri de îmbogățire a fostului președinte”, a scris Diacov pe rețele.

„În cei 42 ani, din ziua, când am pășit pragul procuraturii am văzut foarte mult nihilism juridic la concetățenii noștri, am întâlnit multă lume incompetentă, mulți din ei cu funcții înalte în stat.

Am întâlnit mulți proști sau indiferenți la cele, ce se întâmplă…

Dar chiar așa, toate aceste „calități” concentrate într-un singur caz?

Și ce oameni, ce instituții!

Azi procuratura Anticorupție (condusă de Veronica Dragalin, din SUA adusă) a anunțat că l-a pus sub învinuire pe Igor Dodon, soția acestuia și un medic, bănuiți în comiterea crimei prevăzute de art.361 al.2 p.b. Cod Penal – confecționarea, deținerea documentelor oficiale false!”, a scris Diacov.

„De dimineață și până în seară toate agențiile de presă de pe Bâc au comentat cazul cu o deosebită satisfacție, fără a ascunde plăcerea lor sufletească de la eveniment…

Și nici un jurnalist, dar nici unul nu și-a pus o întrebare…

Dar despre ce ne tot anunță de o săptămână cei, care nu-l suferă pe Dodon?

Recunosc, nici mie Igor Dodon nu-mi prea place…

Dar…! Ce a comis el în acest caz?

Nimic!!!

A făcut o prostie negândită. Așa cum procedează de obicei șefii…

Dodon a cerut o „spravcă” de la medic pentru a o prezenta judecătorilor că un fel de îndreptățire, că pleacă cu familia la Sovata, România, la sanatoriu.

Această hârțoagă nu poate fi definită ca „document oficial”.

Inculpatul Dodon trebuia să depună o cerere pe numele judecătorilor cu motivarea necesității de a pleca și indicarea termenilor. Instanța este obligată să examineze cererea și să decidă.

Atât”, a mai adăugat fostul procuror al municipiului Chișinău.

„Pentru ce îți trebuia „spravca” Dodoane? Sau cu această „spravcă” în buzunar tu nu puteai pleca la Moscova în loc de București?

Care este sensul?

Dar pentru voi, ortacii doamnei Dragalin, ce înseamnă această „spravcă”?

Voi ce chiar în serios credeți, că oricare „spravcă” este și DOCUMENT OFICIAL?

Voi într-adevăr aveți studii juridice?

Eu mulți proști am întâlnit în această viață, dar chiar așa?

Dar dacă Dodon se adresează cu cerere de a vă trage pe voi la răspundere penală în baza art.328 CP – pentru exces de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu?”, se întreabă Diacov.

Sursa