Cazul DODON > Informația la zi  > Avocații lui Igor Dodon au cerut recuzarea completului de judecători

Avocații lui Igor Dodon au cerut recuzarea completului de judecători

La prima ședință din acest an de la Curtea Supremă de Justiție, apărătorii lui Igor Dodon au depus cerere de recuzare a completului format din judecătorii Vladimir Timofti, Ghenadie Plămădeală și Anatolie Țurcan. Igor Dodon a venit cu o precizare în acest sens pe pagina sa în rețele de socializare.

“Amintesc că Președintele acestui complet a fost numit în funcția de Președinte interimar al CSJ, după ce actuala guvernare a operat modificări în lege, anume de dragul acestei numiri.

Un alt Președinte interimar, cel al CSM, Dorel Musteață, client fidel al actualei guvernări, îndată l-a și numit pe Domnul Vladimir Timofti în această funcție. După acest serviciu util guvernării, Musteață a fost promovat în calitate de judecător la CSJ, asta chiar dacă legea interzice expres acest lucru.

Aceste mișcări dubioase nu au cum să-mi confere încredere în procesul de înfăptuire a justiției, mai ales atunci cînd observ că, același judecător Timofti curează toate completele ce examinează cauzele de interes/politice pentru actuala guvernare, adică inclusiv cazul meu și tot dumnealui se auto-desemnează în completele ce examinează legalitatea deciziilor Comisiei de Pre-vetting.

Rolul acestei comisii ne-a fost explicat clar de Doamna Președinte Sandu, din studioul televiziunii publice M1, atunci cînd a șantajat direct judecătorii cu procedura de evaluarea extraordinară”, se arată în textul publicat de Igor Dodon.

În continuare puteți vedea textul cererii de recuzare depuse de către apărătorii lui Igor Dodon.